Läsåret 2012-13


Vi har i Stenungsunds kommun många duktiga pedagoger och elever som arbetar med film som ett redskap för att lära. De senaste åren har det blivit allt vanligare att elever skapar sina egna filmer. Det kan handla om allt från redovisningar till hur man ser på värdegrundsfrågor. Ytterligare ett av många redskap som man kan använda sig av för att utveckla sina förmågor som elev.


För fjärde året i rad har vi valt att arbeta med film inom ramen för Skapande Skola. Det som känns extra spännande är att nu har samtliga skolor varit i gång ett tag med filmande så utvecklingen är stor bland både pedagoger och elever.

År 4 arbetar med animation och har haft hjälp av konstnären Kristian Berglund. Deras arbete kan du ta del utav här.


IMG_2528.JPG

I år 7 arbetar man med filmskapande. Eleverna får rösta fram vilket tema de vill arbeta utifrån och detta året vann: Är det normalt?


Vi har en arbetsgrupp med elever ur år 7 som utifrån läroplanen, Lgr 11 värdegrundskapitlet, arbetar fram olika förslag på tema. Därefter sker röstningen ute på skolorna.

Vi ser nu verkligen fram emot årets stora Filmfestival som går av stapeln den 24/5 under vår årliga Barn- och ungdomskulturfestival i kommunen, Kulturstorm.


Juryn som består av elever ur år 9 har nominerat filmer i 5 olika kategorier:


Bästa film

Bästa manus

Bästa klipp

Bästa ljud

Juryns specialprisIMG_0852.JPG
IMG_0966.JPG

I år var det väldigt jämt mellan de nominerade filmerna. Vi fick ta del av många spännande tolkningar av årets tema. Filmen som slutligen kammade hem pris i kategorin, Bästa Film, kan du se här nedan:Vill du ta del av årets alla nominerade filmer så hittar du dem via länken i sidofältet till höger.Stort TACK till alla fantastiska elever som delar med sig av sitt skapande!